Whois Extrator screenshotsAz Atomic Whois Explorer program a globális WHOIS adatbázisban tud keresni, automatizálva a doménnév adminisztrátor és a weblap tulajdonosának az elérhetőségeinek kigyűjtését.

A jelenlegi verzió alkalmas az adminisztrátor és a tulajdonos e-mail címének, valamint a domén lejáratának dátumának kigyűjtésére.

Az Atomic Whois Explorer használata nagyon egyszerű: csak meg kell adni a kívánt weblap vagy a domén nevét, majd a Start gombra kattintani.

Többcsatornás mód is megtalálható ebben a programban, így a használója lenyűgöző sebességgel tud dolgozni - néhány százat tud átnézni percenként!

Miután a keresés befejeződött, és a domén tulajdonosok listáját látja, az Atomic Whois Explorer felajánlja a mentését egy fájlba, a Windows vágólapjára vagy MS Excel/Word-be.

A WHOIS adatbázisról

A WHOIS az internetes doménok tulajdonosairól tárol regisztrációs adatokat. Ezek az adatok tartalmazzák annak a magánszemélynek vagy cégnek a nevét és e-mail címét, valamint egyéb elérhetőségeket, mint például a technikai problémák megoldásáért felelős személy nevét és címét.

Például a www.msn.com adatait lekérve a whois.networksolution.com oldalról a következő eredményt adja:

Domain name: MSN.COM

Administrative Contact:
Administrator, Domain domains@microsoft.com
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
US
+1.4258828080
Technical Contact:
Hostmaster, MSN msnhst@microsoft.com
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
US
+1.4258828080

Registration Service Provider:
DBMS VeriSign, dbms-support@verisign.com
800-579-2848 x4
Please contact DBMS VeriSign for domain updates, DNS/Nameserver
changes, and general domain support questions.

Registrar of Record: TUCOWS, INC.
Record last updated on 28-Jan-2005.
Record expires on 04-Jun-2014.
Record created on 10-Nov-1994.

Domain servers in listed order:
NS1.MSFT.NET 207.46.245.230
NS3.MSFT.NET 213.199.144.151
NS5.MSFT.NET 207.46.138.20
NS2.MSFT.NET 64.4.25.30
NS4.MSFT.NET 207.46.66.75

Melyek a legérdekesebb információk? Ezek az adminisztatív elérhetőségek (administrative contact) és a lejárat dátuma (exipation date). Az első tartalmazza a domén tulajdonosának adatait, mint a személy vagy cég nevét, telefon- és faxszámát valamint e-mail címét. A domén lejáratának ideje - ami jelen esetben 2014-Jun-04 -, azt jelöli, hogy mikor válik lehetségessé bárki számára a domén regisztrációja, feltéve, ha a tulajdonos nem regisztrálja újra a nyitott időszakban (neki elsőbbsége van ebben az időszakban). Letölthet egy egyszerű whois.exe programot, hogy a whois-kérelmeket manuálisan megadja, de ez sok elfecsérelt időt jelent. Az Atomic Whois Explorer, mint egy e-mail gyűjtő automatizálja a fenti folyamatot.

Képzelje el, hogy hány órát takarít meg Önnek az Atomic Whois Explorer!

Takarítson meg 30%-ot a 6 e-mail gyűjtő szoftvert tartalmazó csomaggal

Ha nagy számú új e-mail címet akar gyűjteni, ráadásul 30% kedvezménnyel, tekintse meg a Kedvezmények és csomagok részt, és vásárolja meg az E-mail gyűijtő csomagot,

  1. Whois Explorer;
  2. CD Email Extractor e-maileket gyűjt a CD-kről és DVD-kről;
  3. Email Hunter e-mail gyűjtő az internetről;
  4. Email Logger megtalálja és összegyűjti a számítógépen található e-mail címeket (nem is gondolná, milyen sok van rajta!);
  5. Newsgroup Explorer összegyűjti az e-maileket a hírcsoportokból;
  6. Web Spider - ez egy web böngésző bedolgozó, amelyik a háttérben a meglátogatott (akár jelszóval védett) honlapokról automatikusan összegyűjti a rajta található kapcsolati információkat.