SMTP for Atomic Email Marketing Software

Mi az az SMTP?

Az SMTP a Simple Mail Transfer Protocol rövidítése. Ez egy kommunikációs protokoll az e-mailek interneten történő továbbítására számítógépek között.

Egy SMTP szerver két feladatot lát:

  • Leellenőrzi a megfelelő konfigurációt és engedélyt ad a számítógép számára az üzenet elküldéséhez.
  • Elküld egy kimenő levelet egy megadott rendeltetési helyre, és nyomon követi, hogy a kézbesítés sikeres volt-e. Ha kézbesíthetetlen, akkor a levelet visszaküldi a feladónak.

Honnan lehet egy SMTP szervert szerezni e-mailek küldéséhez?

Több lehetősége is van, attól függően, hogy hány levelet akar naponta kiküldeni naponta.

  • Az Ön internetszolgálatójától (ISP)
  • Ingyenes e-mail szolgáltatók SMTP támogatással (Gmail és társai)
  • SMTP szerver a tárhellyel együtt
  • SMTP szolgáltató cégek
  • Virtuális szerver bérlés (virtual private server = VPS)

SMTP az Ön internetszolgáltatójától

Az internetszolgáltató általában megakadályozza, hogy az ügyfelei nagyon sok e-mailt küldjön egy bizonyos időn belül. A következő korlátozásokat szokták alkalmazni:

  • kiküldött e-mailek számának korlátozása naponta, óránként vagy címzettek száma alapján
  • az alapértelmezett SMTP levelező szerver port (25) blokkolása
  • engedélyezőlista (whitelist) alkalmazása, azaz csak azok az ügyfelek küldhetnek tömeges e-maileket, akik egy magasabb szolgáltatást vásárolnak

Látogasson el a saját internetszolgáltatójának a honlapjára, és olvassa el a feltételeit, hogy miként kezeli a tömeges e-mail küldését. Keresse meg a kondíciók és feltételek vagy hasonló oldalt.

Web-alapú e-mail szolgáltatás SMTP támogatással

Sok web-alapú e-mail szolgáltató támogatja az SMTP protokolt, így használhatja az olyan terméket, mint az Atomic Mail Sender tömeges e-mailek küldéséhez. Hasonlóan az internet szolgáltatókhoz, ezeknek is van kimenő levél korlátozásaik (például a Gmail egy nap alatt maximum 500 levél küldését engedélyezi egy fiókból). Szerencsére az Atomic Mail Sender és az Atomic Email Studio támogatja több SMTP fiók használatát, és ezeket egymás után lehett használni: az első e-mail az 1. szerveren, a második e-mail a 2. szerveren stb. megy keresztül.

SMTP és a tárhely szolgáltató

Ha rendelkezik egy honlappal, valószínűleg küldhet e-maileket azon az SMTP-n keresztül, amelyet a honlappal együtt kapott. Valószínűleg, hogy inkább egy másik tárhely szolgáltatót szeretne használni, és nem a honlap tárhelyéét. Szerintünk jelenleg a legjobb választás a GoDaddy Economy Hosting, ahol 100 e-mail fiókot hozhat létre. A GoDaddy 250 SMTP közvetítést (kimenő e-mailt) engedélyez naponta e-mailenként. A GoDaddy egy nagy tárhelyszolgáltató, és a szervereit az antispam (kéretlen levél) szervezeteknél a fehérlistán próbálja tartani, azaz nem folytat kértelen levelezést.

SMTP szolgáltató cégek

Az SMTP szolgáltató cégeket használhatja, ha az e-mailjeit nagyobb erőfeszítés nélkül és techikai ismeretek elsajátítása nélkül akarja véghez vinni. Ha meghatározza a havi kiküldendő e-mailjeinek a számát, akkor megvásárolhatja a szükséges csomagot hozzá. Az árakat a követező táblázat mutatja.

E-mail/hó SMTP.com Authsmtp SocketLabs Unified eMail smtp2go
5000 $9 / hó $88 / év -- -- $9 / hó
10000 $15 / hó $168 / év $39 / hó $19.95/ hó $14 / hó
50000 $70 / hó $808 / év -- $69.95/ hó $59 / hó
100000 $130 / hó $1,608 / év $249 / hó $99.95/ hó $99 / hó


Virtuális szerver (virtual private server - VPS)

A virtuális szerverek (virtual private server - VPS és virtual dedicated server - VDS) egy jó megoldás a korlátlan számú e-mailek küldéséhez. Egy figyelmeztetés: képesnek kell lennie egy Windows szerver kezelésére (vagy valakit meg kell ezzel bíznia). A szervere ebben az esetben egy egyedi IP címmel fog rendelkezni, és a tárhelyet biztosító vállalat nem nagyon fog törődni azzal, hogy mit csinál a szerverével, különösen ha offshore cégről van szó. Pozitív visszajelzéseket kaptunk az ügyfeleinktől a következő malájziai VPS szolgáltatóról.

Bármelyik SMTP megoldást is választja, az Atomic Mail Sender és az Atomic Email Studio segítségére lesz a tömeges e-mailek, hírlevelek hatékony kiküldésében.