More Blue Sender screenshotsAtomic Blue Sender (ABS)  egy megbízható bluetooth közvetítő alkalmazás, amellyel a felhasználó üzeneteket tud küldeni a Bluetooth®-szal rendelkező eszközökre a hatósugaron belül.

Az Atomic Blue Sender alkalmazás állandóan pásztázza a környezetben található Bluetooth-szal rendelkező eszközöket, és ha megtalálja, információt küld a számára.

Figyelem! Az ABS használatához szükséges, hogy a Microsoft Windows Bluetooth implementáció telepítve legyen, és a Bluetooth transmitter (jeltovábbító) támogassa ezt a Microsoft implementációt.

Miért és hol lehet használni?

Az Atomic Blue Sender-rel a felhasználó kommunikálhat minden olyan Bluetooth®-szal ellátott eszközzel, amelyet a környezetében talál. Ajánlatot, speciális felhívást, kuponokat, termékleírásokat küldhet hirdetési és promóciós célból. Ezt a közvetítő eljárást Bluetooth marketingnak hívják, és része a mobil marketing technológiának.

Az Atomic Blue Sender-t használhatja bevásárlóközpontokban, üzletházakban, étteremben, hotelekben, utazási irodák, ingatlanügynökségek, bankok, éjszakai klubok, bárok stb. közelében.

Az Atomic Blue Sender egy megfizethető árú, és hatásos szoftver, amellyel  reklámozhatja a vállalkozását, illetve új vásárlókat tud megnyerni különösen nagyobb befektetés nélkül.

Hogyan lehet használni?

Az Atomic Blue Sender-t nagyon egyszerű használni! Csak futtatni kell a programot, és hozzá kell adni azokat a fájlokat, amelyek tartalmazzák a sugárzandó információt. Miután megadta a hirdetést tartalmazó fájlokat, a program automatikusan elkezdi pásztázni a környzetében található Bluetooth-szal rendelkező eszközöket, és miután rátalál egyre, elküldi az információt.

Mit lehet küldeni?

Az Atomic Blue Sender-rel többféle formátumú tartalmat küldhet:

 • vCard (névjegykártya VCF fájl)
 •   Szöveg (TXT fájl)
 • Animáció (animált GIF fájl)
 • Multimédia fájlok (3GP, AVI, MPG)
 • Képek (JPG, BMP, PNG, stb.)

A bluetooth marketing "engedély" vonzata

A Bluetooth marketing egy engedély-alapú alternatívája a tradicionális e-mail marketingnek. A címzett eldöntheti, hogy szeretne-e ilyen tartalmakat kapni vagy sem.

Az ABS nem "erőszakoskodik", mivel a Bluetooth kommunikációhoz az szükséges, hogy a címzett engedélyezze a fogadását, így a kapcsolatot elutasíthatja. Egyszerűen az "Elutasít" gombra kell kattintania a mobiltelefonján, és az ismeretlen üzenetet nem fogja megkapni.

Viszont az emberek 85%-a szeret Bluetooth üzeneteket kapni, ami új információkkal vagy valamilyen előnnyel (akció) kecsegtet számukra mindenféle költség nélkül!

A legfontosabb jellemzők

 • Nem szükséges azonosítás az eszköztől.
 • Eszközök felvétele / levétele a feketelistáról (szűrési opció).
 • A fájlok kiküldése lehet az összes vagy csak a kiválasztott eszközökre.
 • Naplózási lehetőség.
 • Megadott eszközök által támogatott szolgáltatások keresése.
 • Szolgáltatások és a készülékek listájának exportálása Excel vagy TXT fájlba.
 • Az Outlookban található kapcsolatok exportálásásának lehetősége vCard fájlokba.
 • A legfontosabb paraméterek konfigurálása, amikor a kapcsolat létrejött.
 • Teljes többcsatornás támogatás.

A teljesítmény szintek

Az ABS lefedettség függ a számítógéphez telepített Bluetooth® transmitter osztályától. A következő táblázatban található az osztálytól függől hatósugár.

Osztály

maximális megengedett teljesítmény mW (dBm)

Hatósugár (kb.)

Class 1

100 mW (20 dBm)

~100 méter

Class 2

2.5 mW (4 dBm)

~10 méter

Class 3

1 mW (0 dBm)

~1 méter

 

A beépített transzmitterek (jeltovábbítók) általában Class 3 osztályúak. A hatósugár nem csak a transzmittertől függ, hanem a mobiltelefontól, a légkörtől, a földrajzi elhelyezkedéstől, a beépítettségtől is.

 

Az Atomic Blue Sender programmal az új ügyfeleket / váráslókat gyorsabban és egyszerűbben tudja elérni, mint valaha!